Op bezoek bij de brandweer!

Was dat even gaaf....wij gingen op bezoek bij de Brandweer!

In de kazerne lieten de kinderen horen aan de brandweermannen dat zij een liedje kenden over de brandweer. Deze hadden zij tijdens reken/taaldans van juf Elfrieda geleerd. Hierna gingen de brandweermannen laten zien wat zij allemaal aan moeten trekken als hun pieper afgaat.

Na alles aan te hebben gedaan, gingen wij naar buiten toe. Hier stond een echte brandweerwagen klaar.

De brandweer liet zien dat zij hele speciale scharen hebben. Hiermee kunnen zij zelfs een auto open knippen! Gelukkig had niemand nog ooit zo’n schaar gezien, want dat zou betekenen dat zij ooit een ongeluk gehad zouden hebben. Hierna mochten alle kinderen dwars door de auto lopen om aan de andere kant weer naar buiten te gaan.

Toen liet de brandweerman zien hoe je in de rook toch nog veilig kunt ademhalen. Hij had een zuurstoftank op zijn rug en een zuurstofmasker aan zijn helm vastgeklikt. Als je heel goed luisterde, hoorde je de zuurstof sissen als hij ademhaalde.

Hierna mochten wij echte brandweermannen en vrouwen zijn, want wij mochten een brand blussen. Natuurlijk geen echte, maar een nep vlam op een bord. Samen met de brandweerman mochten alle kinderen echt met water spuiten. Super cool!

Als afsluiter werd nog even de zwaailichten en de sirene aangezet. Oh, en het zal jullie niet verbazen...de brandweer krijgt over een poosje zomaar 8 nieuwe brandweermannen/vrouwen erbij. :)

Het was echt super leuk om hier even te mogen kijken. Bedankt Brandweermannen!